webhosting door Vevida

Speurtochten

Welke spelletjes je kunt doen op een feestje kun je hieronder bekijken. De meeste spelletjes zijn door bezoekers toegevoegd. Weet jij een echt leuk spel voor een feestje dan kun je deze toevoegen.

  • Toon lijst of afbeeldingen   
  • toon lijst
  • toon afbeeldingen
  • toon kleine afbeeldingen
3-Kleuren speurtocht
Benodigdheden
Knutselkarton (3 kleuren)
*Schmink (in dezelfde 3 kleuren)
*naald
*draad
*eventueel:
*plakplastic
*


Bekijk volledige omschrijving >>
Doorgemaild: 794 keer

Beschrijving

Bedenk een route voor de speurtocht. Dit kan rondom huis zijn of in een park of bos.
Voor kinderen die nog niet kunnen lezen is het eenvoudiger om met kleuren te werken. De 3 kleuren staan voor de richting. Bijvoorbeeld rood voor rechtdoor, blauw voor linksaf en groen voor rechtsaf.
Knip kaartjes uit het knutselkarton en doe er een draadje doorheen zodat je het kaartje kunt ophangen. Met de kaartjes geef je de route aan.
Zet een blauw rondje met schmink op de linkerhand, groen op de rechterhand en maak het puntje van de neus rood.
De kinderen zien nu door de kleur welke richting ze op moeten.
Je kunt tijdens de speurtocht nog spelletjes doen, maar maak het voor de kleintjes niet te moeilijk.
Voor als het wat slechter weer is kun je de kaartjes eventueel met plakplastic verstevigen.

Voeg deze toe aan Mijn Feestmap
fotospeurtocht
Benodigdheden
Foto's van herkenbare punten in de buurt
* (zelfgemaakte) sleutels.


Bekijk volledige omschrijving >>
Doorgemaild: 522 keer

Beschrijving

Ik maakte voor het piratenfeestje van mijn zoon foto's van herkenbare punten in de buurt, zoals de brievenbus en het speeltuintje. Alle kinderen kregen een envelop met een foto en gingen met een van de ouders op zoek naar deze punten. Hier had ik even tevoren een gouden sleutel opgehangen. Alle kinderen kregen thuis voor hun sleutel een schatkist (gevuld met chocolademunten en een verrassing) die ze mee naar huis mochten nemen. Groot succes!!

Voeg deze toe aan Mijn Feestmap
Foto-speurtocht
Benodigdheden
foto's (zie verder)
*kistje met deksel
*zakjes chips
*envelop of plastic tas


Bekijk volledige omschrijving >>
Doorgemaild: 418 keer

Beschrijving

Deze speurtocht is vooral leuk voor kinderen die nog niet / een beetje kunnen lezen.

Maak van tevoren foto's gemaakt van vaste items uit de buurt (scheve lantaarnpaal, kerk, straatnaambord etc.) in een bepaalde volgorde, zodat je een route loopt. Zorg dat vanaf na foto 1 het herkenningspunt van foto 2 (bijv. verkeersbord) al te zien is. In die richting moet je lopen.

Vul van tevoren de "schatkist" met zakjes chips.

Ga naar buiten met de foto's in een envelop of tas. De kinderen krijgen om de beurt een foto te zien, in de goede volgorde natuurlijk, die ze naar de plek van de schatkist leidt. De kinderen moeten het item zoeken wat op de foto staat, hebben ze dat gedaan, krijgen ze de volgende foto te zien, enz. tot ze in de buurt van de schat zijn.

Laat iemand anders de schatkist ca. 5 of 10 min. van te voren verstoppen. Daar vertel je de kinderen dat ze nu moeten zoeken naar de schatkist. Hebben ze de schatkist gevonden, kunnen ze onderweg naar huis (of bij de schatkistplek) de chips opeten.

Voeg deze toe aan Mijn Feestmap
ikbenjarig.nl

Piraten zoek de schat
Benodigdheden
een paar lintjes en een kistje waar je dingen in stopt.


Bekijk volledige omschrijving >>
Doorgemaild: 372 keer

Beschrijving

Je moet een soort van speurtocht uitzetten aan het einde van de tocht moet je een kistje verstoppen waar je iets in doet zoals spekjes. (niet te moeilijk!)

Voeg deze toe aan Mijn Feestmap
avondspeurtocht
Benodigdheden
zaklampen
* oplichtende/fluoriserende kaartjes


Bekijk volledige omschrijving >>
Doorgemaild: 285 keer

Beschrijving

Als je jongens hebt die in de winter jarig zijn is een buitenverjaardag vaak lastig ivm weer. Wij hebben nu 3x een avondspeurtocht georganiseerd. Rond 1700 uur verzamelen. (fakkels en olielampen voor de deur)Naar een bos of park alwaar ze eerst via een kaart hun schat, de zaklampen (Xenos of zeeman)moeten zien te vinden. Vervolgens heb je de route door het aprk uitgezet met in de boom gehangen oplichtende kaartjes. Wil je het heel spannend maken dan vertrek je in 2 verschillende ploegen. Onderweg kan je ze opdrachten geven en aan het einde van de speurtocht hebben wij de laatste keer een kampvuur gemaakt alwaar we warme broodjes worst hebben gemaakt. Op 10 kinderen hebben wij wel 4 volwassenen gezet. Een avond in het park is wel wat anders dan op klaarlichte dag. Maar, superleuk, spannend en ook met minder goed weer prima te doen.

Voeg deze toe aan Mijn Feestmap
De griezelspeurtocht
Benodigdheden
Krijt of bordje met de pijlen en/of opdrachten
*Een begeleider!
*Een leuke geschikte plek bijv in een bos of park (ergens wat best wel griezelig donker is!Of gewoon in huis als je een groot huis hebt met een zolder of kelder! (nog spannender!)
*griezelmuziek!(voor in huis)Leuke enge pakken!Die bijv een broer zus of een oudere kan dragen!en een leuke griezelkist!! (trakatie!)


Bekijk volledige omschrijving >>
Doorgemaild: 252 keer

Beschrijving

zoek een geschikte (rustige en veilig plek en natuurlijk donker!!en een begeleider die de kinderen helpt en als ze bijv gevallen zijn!Neem dan in dat geval een doos met pleisters enzovoort mee! als dat niet zo is: (tip voor huis) kunt u het eng versieren met leuke enger dingen! Geld niet voor in huis!Nadat u een geschikte plek heeft gevonden,kunt u beginnen met de opdrachten .Als het een stoep dus een verhard pad is kunt u de opdrachten met krijt maken.zoniet kunt u op de grond bordjes waar plastic omheen zit (kunt u gewoon zelf doen het bordje is papier!) U kunt bijv als opdracht:Zoek de sleutel of Zoek de spook!(mag u zelf verzinnen dus!)Heeft u dat gedaanals einde een soort tikkertje met de griezels dat de kinderen ze moet pakken!!(heel leuk)Daarna gaan de kinderen dus de schatkist zoeken (een makkelijke plek!)Dus je moet daarvoor dus een griezelkist maken!Je kan er bijv een oude doos (van hout ofso)een beetje met griezels versieren en er griezelsnoepjes er in doen! (heel makkelijk!) En klaar bent u!

Voeg deze toe aan Mijn Feestmap
Bananenspel
Benodigdheden
banaan
* dobbelsteen
* mes en vork
* hoed
* sjaal en wanten


Bekijk volledige omschrijving >>
Doorgemaild: 215 keer

Beschrijving

je gaat in de kring zitten en gooit om beurten met de dobbelsteen tot iemand 6 gooit. Die mag heel snel de hoed op doen, sjaal om en de wanten aan en dan heel snel met mes en vork de banaan opeten. De stress is dat ondertussen door de overigen in de kring wordt doorgegooid met de dobbelsteen en wanneer er weer 6 gegooid wordt, de hoed en de sjaal en de wanten snel uitgedaan moeten worden want de volgende moet die weer snel aan doen. Deze probeert ook weer van de banaan te eten tot er weer 6 gegooid wordt.
Zeer lachwekkend!

Voeg deze toe aan Mijn Feestmap
Krantenmeppertje
Benodigdheden
een krant


Bekijk volledige omschrijving >>
Doorgemaild: 189 keer

Beschrijving

Je gaat met z'n allen in een kring zitten met 1 iemand in 't midden. Diegene in 't midden houdt een krant vast en die probeert iemand te slaan. Als je ziet dat je geslagen gaat worden, moet je snel een andere naam roepen van iemand die in de kring zit, diegene met de krant moet die dan gaan slaan. Als je geslagen bent, moet je in de kring gaan staan. Zo kan 't oneindig doorgaan, en het is nog leuk ook =D! *behalve als ze te hard gaan slaan =S*

Voeg deze toe aan Mijn Feestmap
Speurtocht
Benodigdheden
3 kleuren lintjes
* briefjes
* 3 bakken of emmers.


Bekijk volledige omschrijving >>
Doorgemaild: 181 keer

Beschrijving

Jij of je ouders schrijven op de briefjes allemaal opdrachten. Die verstop je overal in de buurt. Je verdeelt de kinderen in 3 groepen. Elke groep gaat ze snel mogelijk naar alle briefjes opzoek. Welk groepje het eerste aangekomen is met alle opdrachtbriefjes heeft gewonnen. Maar natuurlijk moeten ze eerst alle opdrachten uitvoeren. Als troost mogen ook de andere groepjes de opdrachten doen. Maar de groep die gewonnen heeft die krijgt een traktatie.

Voeg deze toe aan Mijn Feestmap
Verhaaltje maken met de volgende woorden
Benodigdheden
briefje met woorden
*groot vel papier en pen


Bekijk volledige omschrijving >>
Doorgemaild: 157 keer

Beschrijving

Laat de kinderen een kort verhaaltje maken met woorden die je van te voren aangeeft.
Geef ze pen en papier om het verhaal op te schrijven.

Dit is het leukst als je meerdere teams hebt en ze komen later allemaal met een ander verhaal.

Dit spel kun je ook tijdens een speurtocht doen. Terwijl ze lopen kunnen ze grappige, leuke of spannende dingen bedenken.

Wij hadden als thema dieren en met deze woorden moesten ze een verhaal maken:
- afstandsbediening
- geheim telefoontje
- afspraak in Ouwehands dierenpark
- Boris en Katinka

Voeg deze toe aan Mijn Feestmap


Zoeken

Mijn Feestmap
0 items in Mijn Feestmap

Bewaar jouw favoriete traktaties en tips door links op het kleine stickertje te klikken.

Naar Mijn feestmap

Nieuw: voor school

Kies 30 traktaties en maak voor school, PSZ of KDV een eigen traktatiepagina.

Lees meer op de scholenpagina

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste traktaties en tips?
Vul dan je e-mail adres in.


Om je inschrijving af te ronden, krijgt je een bevestigings e-mail.

Acties en kortingen

Bekijk welke webwinkels en bedrijven korting geven aan bezoekers van Party-Kids.

Bekijk de kortingen
Gastenboek
Schrijf iets in ons gastenboek
Bekijken