detectivefeest

1
2403

detectivefeest

Beschrijving:
Voor onze dochter hebben we een soort “Levend-Wie-Is-Het?” gedaan op haar verjaardag. We hebben een verhaal verteld over een dief die opgespoord moest worden in het bos met behulp van allerlei aanwijzingen. De dief (een van de volwassen groepsleiders)had een bepaald pad genomen door het bos, maar per ongeluk zijn coördinaten achtergelaten. Mbv een kompas moesten de kinderen door het bos de juiste route vinden. Op sommige (gemarkeerde) plaatsen moesten ze zoeken naar aanwijzingen over wat de dief had gestolen.
Als ze de aanwijzingen gevonden hadden (of dachten dat ze het hadden) moesten ze het opschrijven. Soms zaten er ook nep-aanwijzingen tussen, maar ze moesten alles opschrijven.
Daarnaast werd er dan door de groepsleider (de mogelijke dief!) een vraag gesteld in de trant van: “Wat draagt de dief op zijn hoofd?”.
Er waren dan 3 antwoordmogelijkheden. De kinderen mochten maar 1 antwoord uitzoeken en die noteren op hun vel. De groepsleider zei dan of het het juiste antwoord was.
De groepsleiders hadden allemaal enkele rare dingen, bv. een pet op of een hoed of niets. Of een rugzak, schoudertas, mand. Hoestend, fluitend of steeds hard lachend.
Soms kwamen deze kenmerken bij twee groepsleiders voor om het extra moeilijk te maken.
Aan het eind van het trajekt moesten de kinderen met de antwoorden die ze hadden proberen uit te vissen wie van de groepsleiders de dief was en wat hij had gestolen. Erg leuk om te doen, zeker in combinatie met het speurzoeken mbv het kompas!

Bron: R. Bremer

Benodigdheden:
kompas en een vel met coördinaten er op
verkleedkleren
attributen die binnen het verhaal passen
per groepje een volwassene
pen en papier
vragen
aanwijzingen


Ben jij op zoek naar een persoonlijke of unieke traktatie voor je kind?

Naast de gratis werktekeningen op PARTY-KIDS.nl en PARTY-GIFTS.nl hebben wij op IKBENJARIG.nl diverse Printables die je tegen een kleine vergoeding kunt downloaden. Je kan ook verzoekjes indienen!. Alle werktekeningen zijn direct na betaling te downloaden en kan je zo vaak printen als je wilt.
Ga naar IkBenJarig.nl