Foto speurtocht voor jonge kinderen

1
25981

Foto speurtocht voor jonge kinderen

Beschrijving:
Deze speurtocht is vooral leuk voor kinderen die nog niet / een beetje kunnen lezen.

Maak van tevoren foto’s gemaakt van vaste items uit de buurt (scheve lantaarnpaal, kerk, straatnaambord etc.) in een bepaalde volgorde, zodat je een route loopt. Zorg dat vanaf na foto 1 het herkenningspunt van foto 2 (bijv. verkeersbord) al te zien is. In die richting moet je lopen.

Vul van tevoren de “schatkist” met zakjes chips.

Ga naar buiten met de foto’s in een envelop of tas. De kinderen krijgen om de beurt een foto te zien, in de goede volgorde natuurlijk, die ze naar de plek van de schatkist leidt. De kinderen moeten het item zoeken wat op de foto staat, hebben ze dat gedaan, krijgen ze de volgende foto te zien, enz. tot ze in de buurt van de schat zijn.

Laat iemand anders de schatkist ca. 5 of 10 min. van te voren verstoppen. Daar vertel je de kinderen dat ze nu moeten zoeken naar de schatkist. Hebben ze de schatkist gevonden, kunnen ze onderweg naar huis (of bij de schatkistplek) de chips opeten.

Bron: Anja Elshout

Benodigdheden:
foto’s (zie verder)
kistje met deksel
zakjes chips
envelop of plastic tas


Ben jij op zoek naar een persoonlijke of unieke traktatie voor je kind?

Naast de gratis werktekeningen op PARTY-KIDS.nl en PARTY-GIFTS.nl hebben wij op IKBENJARIG.nl diverse Printables die je tegen een kleine vergoeding kunt downloaden. Je kan ook verzoekjes indienen!. Alle werktekeningen zijn direct na betaling te downloaden en kan je zo vaak printen als je wilt.
Ga naar IkBenJarig.nl