Kunstenaarsfeest

0
2844

Kunstenaarsfeest

Beschrijving:
Samenvatting:
De kinderen worden allemaal verkleed als kunstenaar en krijgen een krulsnor opgeschminkt. Ze gaan ’n paar knutselprojecten doen: schilderijen maken, bloempotten versieren en pizza’s bakken.

Als ’t kan: buiten feest!

Voorbereiding:
Knip grote cirkels van de zwarte stof (b.v. met een afwasteiltje). Rijg er langs de rand elastiek doorheen en knoop die vast. Je krijgt zo ’n soort alpinopetje. Zet er in ’t midden ’n pomponnetje op. Knip verfschorten van vuilniszakken.
Voor elk kind hang je een schildersdoek op (met ducttape aan de schutting plakken werkt prima). Maak het pizzadeeg klaar en verdeel het vast in zoveel stukken als je nodig hebt. Snij de pizzadingen en zet ze in de koelkast klaar.

Feestje:
Eerst natuurlijk kadootjes verstoppen en zoeken, dan cake versieren. De papieren bordjes die je hiervoor gebruikt kun je hergebruiken voor ’t verven (even afvegen). Daarna krulsnorren schminken en knutselen maar!
Elk kind krijgt een verfschort, een alpinopet, een papieren bord met verf er op en een kwast. Vervolgens schilderen maar, met de opdracht dat er geen wit meer te zien mag zijn…
Als ze daar mee klaar zijn en even uitgedold zijn, bloempotten schilderen en beplakken met allerlei frutsels. Wij hadden glimmende harten, dinosaurussen en bloemetjes. Als de bloempotten droog zijn mag de jarige een voor een kinderen hun bloempot met grond en 2 zaadjes laten vullen.

Pizza’s bakken: oven voorverwarmen. Iedereen krijgt ’n stukje bakpapier met ’n bol deeg. Naar eigen inspiratie en met dingen die je zelf lekker vindt, versieren. Kinderen die geen pizza lusten, lusten vaak wel de kale korst met wat kaas of ananasjes er op. Op de bakpapiertjes de naam schrijven. 20 minuten in de oven en smikkelen maar. Ijsje na.

Tussendoor: snoepjes uit zwembadje happen, lummelen..

Mee naar huis: Alpinopet, schilderij, bloempot.

Bron: Heidi

Benodigdheden:
Acrylverf, schilderdoeken, kwasten, plakversieringen, lijm, papieren bordjes (kruidvat, action, zeeman) bloempotjes, zonnebloempitjes, potgrond (tuincentrum) vuilniszakken, zwarte stof, rijgelastiek, (evt. pomponnetjes hobbywinkel), zwarte schmink, mix voor pizzabodem, tomatensaus, vanalles wat op ’n pizza kan, cakejes en spulletjes om die mee te versieren.


Ben jij op zoek naar een persoonlijke of unieke traktatie voor je kind?

Naast de gratis werktekeningen op PARTY-KIDS.nl en PARTY-GIFTS.nl hebben wij op IKBENJARIG.nl diverse Printables die je tegen een kleine vergoeding kunt downloaden. Je kan ook verzoekjes indienen!. Alle werktekeningen zijn direct na betaling te downloaden en kan je zo vaak printen als je wilt.
Ga naar IkBenJarig.nl