Ruimtefeest

0
2317

Ruimtefeest

Beschrijving:
Feestje voor 9-jarige. Uitgeprobeerd met 9 gasten en 3 eigen kinderen. Alles kan in principe binnen. Was een groot succes. Duurde van 15.00 tot 19.30 uur.

Begin met rare-kleurtjes-cake versieren.

Daarna: ruimtehelmen maken van kartonnen dozen (verpakking van 6 flessen wijn of van kopieerpapier) met aluminiumfolie en huishoudfolie als venster. Plak daar per kind 2 melkkartons of limoflessen (ook met folie er om heen) achterop en steek daar de pvc-buizen in als zuurstofflessen. Gebruik de buisisolatie om schoudersteuntjes mee te maken voor de ruimtehelm. Plak op elke geknutselde helm een naamsticker. Knip een hoofdgat en 2 armgaten in de vuilniszak en tadaaa… een ruimtepak.

Het hele knutselen duurt ongeveer een uur. Het beste gaat het met ± 1 volwassene per 4 kinderen. Tevoren hadden we alle benodigdheden per kind in de kartonnen doos gedaan en 1 proef-exemplaar gemaakt zodat iedereen wist wat de bedoeling was.

Daarna worden de kinderen in groepjes van 3 verdeeld en krijgen ze de opdracht. Die bestond bij ons uit een missie naar Mars, in een aantal stappen. Eerst in de bezemkast (schoenenplaneet) een boek zoeken en daarin iets opzoeken. Daarna in de serre (groene planeet) een kruiswoordraadsel oplossen. Daarna in de badkamer (waterplaneet) knakworsten (tentakels) hakken, daarna in de woonkamer (centrale hal van het ruimteschip) vieze drankjes mixen. Daarna in een slaapkamer (ring van Saturnus) van meubelstuk naar meubelstuk hopsen zonder de grond te raken. Daarna naar Mars (zolderkamer) om vieze buitenaardse dingen te proeven (kruiden, honing e.d.) en aan buitenaardse ‘onderdelen’ zoals darmen (blauw gekleurde spaghetti), hersenen (gesneden rode kool) en haren (watten) te voelen. Dit duurde ongeveer 45 minuten.

Toen ging de hele meute naar buiten (het was inmiddels al aardig donker) om elkaar met de lichtstaafjes te lijf te gaan (zonder blijvend letsel!) en werden de pizza’s en raketten op tafel gemikt.

Na het voeren der wilde dieren wilden we eigenlijk nog door de telescoop naar de maan kijken maar het was Nederlandsch Weer (bewolkt), dus dat zat er niet in.

Een deel van het gezelschap ging naar de video van E.T. kijken terwijl de rest vrolijk doorging met de lichtstaafjes-strijd. Bij het weggaan kregen ze nog een zakje mee met vieze space-snoepjes (UFO’s, zure sleutels e.d.) en glow-in-the-dark sterrenstickers. Verder natuurlijk de eigen ruimtehelm en het lichtstaafje.

Bron: Heidi (+ ideeen van div. feestjes-sites in de USA)

Benodigdheden:
Alien-spulletjes, lichtgevende (knik)staafjes, div. limonadesiroop voor buitenaardse mixdrankjes, knakworsten voor tentakel-hakken, mini-pizza’s (ufo’s) en raket-ijsjes als verjaardagsmaaltijd, voedingsmiddelenkleurstof voor door de cake. Voor het knutselen: kartonnen dozen, aluminiumfolie, lege melkkartons of lege limonadeflessen, buisisolatie, flexibele pvc-buis, ducttape (die dikke grijze tape), huishoudfolie, vuilniszakken, plakband, scharen. Voor de versiering: rode en groene lampjes, evt. blacklight of ’n stroboscoop, lavalamp, vuilniszakken, rijstpapierlampen om planeten van te maken, een printer.


Ben jij op zoek naar een persoonlijke of unieke traktatie voor je kind?

Naast de gratis werktekeningen op PARTY-KIDS.nl en PARTY-GIFTS.nl hebben wij op IKBENJARIG.nl diverse Printables die je tegen een kleine vergoeding kunt downloaden. Je kan ook verzoekjes indienen!. Alle werktekeningen zijn direct na betaling te downloaden en kan je zo vaak printen als je wilt.
Ga naar IkBenJarig.nl