schipper mag ik overvaren

0
7503

schipper mag ik overvaren

Beschrijving:
Zorg dat je twee muren tegenover elkaar hebt staan. Laat de kinderen tegen de muur aan staan. Zet één kind in het midden neer. De kinderen tegen de muur zingen dan:
Schipper mag ik overvaren, ja of nee?
Moet ik dan een cent betalen, ja of nee?
Het kind in het midden mag dan beslissen of de kinderen over mogen varen en of ze een cent moeten betalen. Is dat zo, dan mag het kind in het midden zeggen hoe ze dan naar de overkant moeten gaan. (dat kan zijn: rennen, lopen, huppelen, springen, rollen, kruipen, enz.) Het kind in het midden, moet dat dan ook doen en moet proberen een kind te tikken. Als het getikt is, dan komt deze in het midden en begint het overnieuw. Hoeven de kinderen geen cent te betalen, dan mogen ze gewoon naar de overkant lopen, zonder dat ze getikt worden.

Variatietip! Laat de kinderen in plaats van huppelen, springen en rennen, dieren nadoen. Zorg er dan wel voor dat het binnen wordt gedaan, anders slijtern de kleren heel snel!

Dit spel is echt heel leuk voor jong en oud. en het is heel leuk, omdat het geen competitie is. Er is geen winnaar en geen verliezer. Het is wel heel leuk om dit te zien!

Veel succes!!!!

Bron: Sandy Reijntjens

Benodigdheden:
– een grote ruimte waar kinderen in kunnen rennen
– zoveel mogelijk kinderen


Ben jij op zoek naar een persoonlijke of unieke traktatie voor je kind?

Naast de gratis werktekeningen op PARTY-KIDS.nl en PARTY-GIFTS.nl hebben wij op IKBENJARIG.nl diverse Printables die je tegen een kleine vergoeding kunt downloaden. Je kan ook verzoekjes indienen!. Alle werktekeningen zijn direct na betaling te downloaden en kan je zo vaak printen als je wilt.
Ga naar IkBenJarig.nl