geboorte zuigflesje

3
1187

geboorte zuigflesje

Beschrijving:
Mijn zoontje heeft toen zijn zusje geboren is, op de peuterspeelzaal getrakteerd op “zuigflesjes”. Ik had deze gemaakt van de kokers van keukenrollen. De kokers beplakt met een A4-tje waarop ik een leuk plaatje en de tekst:
Proost
Op onze nieuwe baby!!!
geprint had, bovenop een rondje karton geplakt en hierop een speentje (makkelijk zelf te maken mbv van een siliconenspeen als malletje en gips)geplakt. Aan de bovenkant een strook karton rondom geplakt (de “dop”). Tot slot er een roze kaartje aangehangen met de tekst:
Hoera
Lars heeft een zusje
Tamara

In de flesjes had ik op de dag dat hij mocht trakteren een Danoontje Drink (voor 1 jongetje appelsap ivm zuivelallergie) gedaan met een leuk rietje.
Ik kreeg hele enthousiaste reacties van de kinderen, moeders en de peuterleidster(zij vond het de leukste geboortetraktatie die ze ooit gezien had!).
Natuurlijk kun je ook de kokers van wc-rollen gebruiken voor kleine flesjes. Ik was al vrij vroeg begonnen met het vervaardigen van de flessen, zelfs de kaartjes had ik al geprint (gewoon 2 setjes, 1x roze en 1x blauw zodat je alleen het juiste kleur kaartje eraan hoeft te hangen op het laatste moment), want het is best veel werk, maar wel leuk.
Ik hoop dat ik het een beetje duidelijk beschreven heb.

Bron: Yvette van den Nieuwendijk

Benodigdheden:
kokers van keukenrol of wc-rol
velletjes A4 formaat
gips
siliconenspeen(en)
karton


Ben jij op zoek naar een persoonlijke of unieke traktatie voor je kind?

Naast de gratis werktekeningen op PARTY-KIDS.nl en PARTY-GIFTS.nl hebben wij op IKBENJARIG.nl diverse Printables die je tegen een kleine vergoeding kunt downloaden. Je kan ook verzoekjes indienen!. Alle werktekeningen zijn direct na betaling te downloaden en kan je zo vaak printen als je wilt.
Ga naar IkBenJarig.nl