Grabbelboot (pakjesboot van sinterklaas)

0
727

Grabbelboot (pakjesboot van sinterklaas)

Beschrijving:
Neem een grote doos en maak aan de voorkant twee openingen waar je een stuk karton aan beide zijden in kan schuiven. Lijm deze aan elkaar zodat je de punt van de boot krijgt.
Knip uit het midden van de doos een rechthoek zodat de kinderen kunnen grabbelen
Pak de doos vervolgens in met crepepapier (zie foto)
Maak een stuk of 6 zwarte pietjes. dit doe je als volgt:
rol een wc rolletje in bruin gekleurd papier, knip vervolgens uit twee verschillende kleuren de oren,voeten,wenkbrauwen, en ogen.
Plak de ogen op het rolletje en gebruik als pupillen bijv. 2 sterretjes die je erop plakt. Lijm vervolgens de oren,voeten en wenkbrauwen vast.en gebruik een stukje chenille (gekleurd ijzerdraadje) als mondje en een glitter pom pom als neus. Pak vervolgens +/- 4 grote pom poms in crepe papier om het mutsje te maken en steek hier 2 gekleurde veren in. Plak de pietjes op de boot. Gebruik voor het hekwerk en de ladders ook chenilles. pak wat krentendoosjes in en plak deze als decoratie op de boot.
besmeur de kokers met lijm en strooi hier de glitters op. Plak deze op de boot en maak hier aan de bovenkant gaatjes in waar het touw door kan. Maak vlaggetjes die je over het touw kan plakken. Uit de kokers laat je de watten steken zodat het lijkt of er stoom uitkomt.

Bron: Cindy Hulsers

Benodigdheden:
doos
karton
schaar
lijm
crepepapier
gekleurd papier
lineaal
chenilles
pom poms
wc rolletjes
kokers (indien mogelijk stevige dikke kartonnen kokers anders bijv. pringles bussen)
zig zag watten
touw
glitters
veren

feestvarken-vlaggetjes-pringleswikkel

Feestelijke Printables direct te gebruiken.

Je bent op zoek naar een persoonlijke of unieke traktatie voor je kind?
Geen probleem want wij hebben naast Party-kids.nl, Party-gifts.nl nu ook IKBENJARIG.nl. Diverse kwalitatief hoogwaardige printables, deze zijn direct na betaling te downloaden. Hierdoor kun je snel en makkelijk een traktatie, uitnodiging, of bv wikkels voor pakje drinken of pringles printen.
Succes verzekerd!

Ga naar Ikbenjarig.nl