Kerstboomsalade voor kerstdiner op school

0
594

Kerstboomsalade voor kerstdiner op school

Beschrijving:
Beschrijving:
Kook de spinazie zoals op de verpakking staat.
Zet een kom klaar en een theedoek. Leg de theedoek over de kom en giet de volledige inhoud van de pan in de theedoek. Vang het kookvocht op in de kom. Knijp de spinazie in de theedoek goed uit (desnoods uitwringen) totdat er echt geen vocht meer uitkomt.
Meng een gedeelte van het opgevangen vocht (groen) met de mayonaise totdat je de gewenste groene kleur krijgt. Zorg wel dat de mayonaise niet te waterig wordt. Eventueel kun je om de mayonaise nog wat groener te krijgen wat spinazie toevoegen en het geheel vervolgens pureren met de keukenmachine op staafmixer.
Maak mbv het schrapkaartje een kerstboom van de huzarensalade op de aluminiumschaal. Eventueel kun je van een groot vel een kerstboom uitknippen en deze bovenop de salade leggen opm zo goed te kunnen modelleren. Als de vorm goed is, verwijder de ‘mal’ en smeer de kerstboom in met de groene mayonaise (dmv een spatel op schrapkaartje). Versier de kerstboom met de cherrytomaten (per 3 gegroepeerd met een blaadje selderij ertussen, zodat het op een hulstblaadje lijkt).
Garneer vervolgens de lege ruimtes van de schaal met de ijsbergsla met daarop de goed uitgelekte vruchtjes. Eventueel serveren met stokbrood.

Bron: Kerst

Benodigdheden:
2 bakken huzarensalade van 1 kilo (2 kilo totaal dus)
mayonaise of yogonaise
pak diepvries spinazie
cherrytomaten
vers selderijblad
ijsbergsla
blikjes met geconfijte vruchtjes zoals perzikken, ananas, manderijntjes
spatel/schrapkaartje van de slager of iets waarmee je vorm kunt maken.
wegwerp)aluminiumschaal