Pinata beest van ballonnen

0
663

Pinata beest van ballonnen

Beschrijving:
Blaas 2 ballonnen op en plak ze aan elkaar met plakband.
knip de 2 wc-rolletjes door midden en maak hiervan de 4 pootjes onder de “liggende” ballon. Plak deze vast met plakband.

Maak de behangerslijm volgens de beschrijving op de verpakking en knip lange stroken van de oude kranten. Haal deze stroken door de behangerslijm en pak de balonnen hiermee helemaal in.
Niet teveel lagen over elkaar twee lagen is voldoende. Laat het minstens 24 uur drogen.

Knip stroken van zo’n 2 a 3 cm van het crepepapier en knip hier “rafeltjes” in. Als het krantenpapier goed gedroogd is kan je de stroken crepepapier om de pinata wikkelen en vastplakken met plakband. (lijm werkt niet zo goed).
Als al het crepepapier erom zit van karton ogen, neus en eventueel een mond maken.

Op het laatst met een naald de ballonen lek prikken. Hierdoor ontstaan openingen in de pootjes (wc-rolletjes). Hierdoorheen kan dan het snoepgoed worden gedaan. De pootjes later weer dichten met een prop kranten.

En klaar is de Pinata!

pinata

Bron: Gea Willemsen

Benodigdheden:
Ballonnen,
plakband,
oude kranten,
2 wc-rolletjes,
behangerslijm,
crepepapier en stukjes karton


Ben jij op zoek naar een persoonlijke of unieke traktatie voor je kind?

Naast de gratis werktekeningen op PARTY-KIDS.nl en PARTY-GIFTS.nl hebben wij op IKBENJARIG.nl diverse Printables die je tegen een kleine vergoeding kunt downloaden. Je kan ook verzoekjes indienen!. Alle werktekeningen zijn direct na betaling te downloaden en kan je zo vaak printen als je wilt.
Ga naar IkBenJarig.nl