Sneeuwbollen met sneeuwpop

2
4939

Sneeuwbollen met sneeuwpop

Beschrijving:
Prik drie marshmallows met de platte kanten op elkaar op een satéprikker (niet te strak op elkaar) en laat de punt er bijna een centimeter boven uit steken. Draai voorzichtig de beide helften van de Oreo koekjes van elkaar. Met een mes veeg je de crème er makkelijk van af. Heel voorzichtig (beste met draaiende bewegingen, als een soort boor) duw je het puntje van de prikker door het koekje (kant waar de crème aan zat naar beneden). Prik daarna een Rolo op het puntje om de hoed af te maken. Zorg dat het puntje niet er bovenuit uitsteekt, Eventueel kun je de hoed met glazuur (of de witte chocolade stift) vast maken. Zorg wel voor voldoende Oreo koekjes, want er sneuvelt er wel eens eentje tijdens het doorprikken.

Prik een gaatje met een prikker midden in de bovenste marshmallow. Daar steek je de Tic Tac in als neus. Goed aanduwen, ze hebben de neiging er uit te willen komen. Als alternatief kun je ook een oranje Fruitella met een scherp mes schuin afsnijden en dan eventueel een beetje knden tot een wortelneus,
Maak met de pure of melk chocolade stift de ogen, mond en knopen. Als de glazuur droog is, sla een zuur matje als das om de nek van de sneeuwman. Eventueel de uiteinden inknippen om franje te maken. Mocht je het leuk vinden om de sneeuwpop takjes armen te geven, prik dan aan de zijkanten een gaatje met een prikker en steek daar een stukje zoute stengel in.

De sneeuwpop is nu klaar. Knip de satéprikker af aan de onderkant. Vul de witte soepkommen met een klein handje popcorn (zoete popcorn kan natuurlijk ook, maar zoute is mooi wit). Zet de sneeuwman op de bodem van de soepkom tussen de popcorn, zet het transparante bakje omgekeerd er boven op en maak het geheel met twee plakbandjes aan de voor- en achterkant aan elkaar vast. Bij ons klopten de afmetingen perfect, de sneeuwman zat mooi klemvast (soms heel voorzichtig het geheel wat induwen en prikker nog wat korter afknippen als dat nodig was). Dan kan de sneeuwpop nauwelijks bewegen en dus ook niet omvallen.

Bron: Valesca van Gelderen

Benodigdheden:
satéprikkers
schaar
witte marshmallows
Cup Cake chocolade stiften Dr. Oetker
zure matjes rood en groen van Jamin
rol Oreo koekjes
Rolo’s
Oranje Tic Tacs (of andere kleur); alternatief oranje Fruitella
zoute popcorn
blauw transparante plastic schaaltjes (per 12 verpakt) van de Hema
wegwerp soepkommen (wit)
plakband
eventueel zoute stengels (Pepsils) om armen mee te maken


Ben jij op zoek naar een persoonlijke of unieke traktatie voor je kind?

Naast de gratis werktekeningen op PARTY-KIDS.nl en PARTY-GIFTS.nl hebben wij op IKBENJARIG.nl diverse Printables die je tegen een kleine vergoeding kunt downloaden. Je kan ook verzoekjes indienen!. Alle werktekeningen zijn direct na betaling te downloaden en kan je zo vaak printen als je wilt.
Ga naar IkBenJarig.nl