Hawaii Feest

0
3692

Hawaii Feest

Beschrijving:
Knutselen I: een hawaiiaanse lei
bloemenkrans voor om het hoofd of
om de nek) maken: teken op gekleurd
papier (verschillende kleuren) leuke
bloemen van ca. 10 cm doorsnee
(ca. 20 stuks per lei), knip ze allemaal uit, gaatje in het midden prikken en rijg het dunne elatiek vervolgens door de bloemen, om en om met een stukje rietje (ca. 2 cm). Als het elastiekje vol is: knupje erin en klaar is de lei.

Knutselen II: Hoela-rokjes maken. Neem hiervoor het brede elastiek en knip af, zodat het om het middel van het kind past. Vervolgens het crèpe-papier in repen knippen (ca. 3-4 cm of kant en klaar geknipt kopen). Deze repen (mooi bont) naast elkaar over het elastiek leggen en aan de bovenkant vastplakken. Met een beetje lijm de kanten aan elkaar plakken.

Knutselen III: Hoela-hoep-wedstrijd. De buizen kunnen het beste van te voren door een volwassenen worden gemaakt. (Gewoon buigen en met een speciaal stukje hiervoor vastmaken, zodat ze niet losschieten). Dan kunnen de kinderen (of U) deze hoepel met crèpe-papier omronden, 1 kleur of mooi bont. Als de hoepels klaar zijn kan er op hawaiaanse muziek (misschien heeft U nog Blue hawaii van Elvis ofzo?) hoela-hoepen. Eens zien wie er wint (zijn de kids niet allemaal even goed?!).

Eten: zelf een Hawaii-pizza maken. Een paar kant en klare pizza-bodems klaarleggen en de kinderen deze laten beleggen met gepureerde tomaten, kaas, kruiden, ham en natuurlijk ananas. In de bakoven ermee en smullen.

Bron: Heidi Tuller

Benodigdheden:
Verschillende kleuren crèpe-papier, breed elastiek, dun elastiek, schaar, lijm, verschillende kleuren stevig papier, gekleurde rietjes, buigzame buizen met klemmen (of kant en klare hoepels), muziek


Ben jij op zoek naar een persoonlijke of unieke traktatie voor je kind?

Naast de gratis werktekeningen op PARTY-KIDS.nl en PARTY-GIFTS.nl hebben wij op IKBENJARIG.nl diverse Printables die je tegen een kleine vergoeding kunt downloaden. Je kan ook verzoekjes indienen!. Alle werktekeningen zijn direct na betaling te downloaden en kan je zo vaak printen als je wilt.
Ga naar IkBenJarig.nl