spannend raad spelletje

0
3603

spannend raad spelletje

Beschrijving:
U pakt een paar bordjes en u legt daar vieze, glibberige of stinkende dingen op neer. U moet het licht uit doen (het kamerlicht) en een klein sierlichtje aan doen (het liefst een donkere kleur).
De kinderen komen binnen en ze moeten één vrijwilliger kiezen die moet beginnen (de jarige).De rest van de kinderen gaat weer p de gang staan. U doet het uitgekozen een keukendoek om. Hij/zij mag niet zien wat er op de bordjes ligt. Als het kind de doek om heeft, moet het gaan voelen aan de dingen die op de bordjes liggen. Laat het kind dan raden wat dat is. Als het goed geraden is, krijgt dat kind één punt (per goed geraden ding). Dan moeten de kinderen steeds weer ruilen. Als elk kind is geweest, moet u de punten tellen. Wie de meeste punten heeft, heeft het spel gewonnen. Die is dan de beste detective van de groep! U kunt dan een medaille maken met goud knutselpapier om een plat chocolaatje of een plat snoepje. Dat is dan de medaille voor de beste speurneus!

Bron: Melany van Rootten

Benodigdheden:
allerlei vieze, glibberige dingen
bordjes
een keukendoek
kinderen
een gang of een kast (een grote kast, muurkast)
een lichtje


Ben jij op zoek naar een persoonlijke of unieke traktatie voor je kind?

Naast de gratis werktekeningen op PARTY-KIDS.nl en PARTY-GIFTS.nl hebben wij op IKBENJARIG.nl diverse Printables die je tegen een kleine vergoeding kunt downloaden. Je kan ook verzoekjes indienen!. Alle werktekeningen zijn direct na betaling te downloaden en kan je zo vaak printen als je wilt.
Ga naar IkBenJarig.nl