Assepoester koets nummer 1

0
638

Assepoester koets nummer 1

Beschrijving:
Blaas de ballon op (grote ballon 25 a 30 cm). Maak een ring (beetje vierkant) om de onderkant van de ballon (onderkant koets) van dun karton (bv ontbijtgranen, babyvoeding). Plak dit vast met plakband.
Scheur de krant in repen. Maak dik behangplak (doe dit in een bak bv van salade of ijs, die dicht kan). Plak de repen vast met behangplak om de ballon en de ring. Hij steunt op de ring (onderkant ring hoeft nog niet alleen vast zetten.) 6 lagen ong. Laten drogen (2 a 3 dgn). maak nog een ring van dun karton. zet de ballon op se kop. Prik de ballon kapot. Plaats nu onder de ring uit dun karton een rondje (bodem) vast met plakband. Zet dit weer vast met 5 lagen behangplak/ repen krant. Laat weer drogen.
Knip uit dik karton 4 wielen (beetje groot) plak dit weer vast met repen krant en behangplak. 3 lagen. Laten drogen.
Snij met een scherp ribbelig mesje dus geen aardapelschilmesje een grote deur (1 kant)in de koets. aan een kant vast laten zitten.
Verf het geheel roze. Laten drogen.
Verf de wielen en de deuropening (2 kanten).Laten drogen. Plak de assepoesters op de koets (op de deur). Maak een rolletje van het gele papier knip dit in als een kroontje. Plak dit vast bovenop de koets. Versier eventueel de koets met glimmetjes glinsterlijm…
koets is klaar.

De traktatie; Pak de pakjes rozijntjes/mentos/smarties ofz in, in gekleurd papier. Plak hierop de uitgeprinte (op fotopapier) assepoesterplaatjes (6 plaatjes op 1 foto)
*alle afbeeldingen gemailt naar lenny@party-kids.nl

Een feest om te geven!!

Bron:

Benodigdheden:
kranten, (dun en dikkedoos)karton, ballon, behangplak, verf, prints afdrukken op fotopapier, gekleurdpapier (geel voor het kroontje) gekleurd papier om de traktatie (roze, blauw) traktatie (mentos/smarties/rozijntjes doosjes)


Ben jij op zoek naar een persoonlijke of unieke traktatie voor je kind?

Naast de gratis werktekeningen op PARTY-KIDS.nl en PARTY-GIFTS.nl hebben wij op IKBENJARIG.nl diverse Printables die je tegen een kleine vergoeding kunt downloaden. Je kan ook verzoekjes indienen!. Alle werktekeningen zijn direct na betaling te downloaden en kan je zo vaak printen als je wilt.
Ga naar IkBenJarig.nl