prinsessencupcakes speciaal

0
1885

prinsessencupcakes speciaal

Beschrijving:
Bak de cupcakes volgens de gebruiksaanwijzing van het pak(bijv. homemade). Gebruikhiervoor geen papierenvormpjes maar een bakvorm van bijvoorbeeld de action.
Wanneer de cupcakes zijn afgekoeld, haal je ze uit de bakvorm. Draai ze om en maak ze nu aan de onderkant een beetje vlak. Aan de bovelkant maak je het cakeje bol door bijv. meet een kartelmesje telkens de scherpe randjes van de vorm weg te snijden.
Wanneer de cakejes mooi bol zijn, smeer ze dan in met botercreme. De botercreme wordt gemaakt met zachte roomboter/margarine en poedersuiker. Voeg bij de boter poedersuiker naar smaak toe en maak er een zachte, gladde smeersel van.
Verdeel de rolfondant in verschillende porties en doe er kleurstof bij. Kneed het zacht en rol het uit(dun!). Gebruik poedersuiker om het niet aan het blad en roller te laten kleven.
Snijd er een grote cirkel uit en leg die voorzichtige over het cakeje, modelleer het tot een rokje, wanneer het te groot is kun je het makkelijk met een schaartje bij knippen. Eventueel kun je met een kwastje, water en suikerglitter de rokrand versieren(erg veel werk).
kopieer de prinsessenstickers(eventueel vergroten of verkleinen) knip alleen het bovenste gedeelte uit en plak die op een prikker. Dat prik je op de cakes en je hebt prachtige prinsessen!
Het is echt veel werk, maar het is het wel waard!

Bron: Desiree Nusink

Benodigdheden:
bakmeel voor cupcakes,prikkers, prinsessenstickers, cupcakevorm(action), boter, poedersuiker, rolfondant, kleurstof, eventueel glittersuiker.


Ben jij op zoek naar een persoonlijke of unieke traktatie voor je kind?

Naast de gratis werktekeningen op PARTY-KIDS.nl en PARTY-GIFTS.nl hebben wij op IKBENJARIG.nl diverse Printables die je tegen een kleine vergoeding kunt downloaden. Je kan ook verzoekjes indienen!. Alle werktekeningen zijn direct na betaling te downloaden en kan je zo vaak printen als je wilt.
Ga naar IkBenJarig.nl