Worsten-tulpen en kaas-bloemen

3
8727

Worsten-tulpen en kaas-bloemen

Beschrijving:
Je haalt al drukkend met het bakvormpje (bloem) in de kaas de vorm eruit.
Mocht je hier een kilo kaas voor gebruiken, dan is het handig deze aan de kopse-kant in plakken te snijden van ca. 1 cm. Haal hier dan de bloemvormpjes uit (ongeveer 2 stuks).

Je snijdt de grilworst in plakken van ca. 1 cm. Daarna haal je 2 driehoekjes aan de bovenzijde weg, zodat je een tulp-vormin krijgt.

Ook de komkommer snij je in plakken van ca. 1 cm. Deze snij je door de helft.

Je pakt de saté-prikkers en schuift de halve komkommer-partjes eraan en vervolgens prik je de kaas-bloem of worsten-tulp er op.
De prikzijde van de saté-prikker gebruik je om in het piep-schuim (of oase) te prikken.

De bloempot c.q. bak vul je op met piepschuim of oase (wat net handiger betreft de pot/bak). De bodem (zichtbare bovenkant van de pot/bak) kun je met een kunst grasmatje met bloemetjes bekleden. Heb je dit niet, dan kun je deze ook met een laagje grond of snippertjes groen papier (gras) versieren om de bodem leuk op te fleuren.

Klaar is de gezonde verrassing!

(Deze traktatie heb ik gebruikt voor op de creche ven op het verjaardagsfeestje van mijn dochter, de kinderen (en de volwassenen) vonden het heerlijk!

Bron: Yvonne Brehm-Vermeer

Benodigdheden:
Kaas (plat stuk of 1 kilo kaas)
Grilworst
Komkommer
Saté-prikkers
Bakvormpje (bloem)
Bloempot c.q. bak


Ben jij op zoek naar een persoonlijke of unieke traktatie voor je kind?

Naast de gratis werktekeningen op PARTY-KIDS.nl en PARTY-GIFTS.nl hebben wij op IKBENJARIG.nl diverse Printables die je tegen een kleine vergoeding kunt downloaden. Je kan ook verzoekjes indienen!. Alle werktekeningen zijn direct na betaling te downloaden en kan je zo vaak printen als je wilt.
Ga naar IkBenJarig.nl