een heksenfeest met je klas vieren

0
1140

een heksenfeest met je klas vieren

Beschrijving:
Met mijn klas vier ik een heksenfeest.
Het feest gaat als volgt:
-alle cadeautjes onder een zwart kleed, een van de kinderen mag een toverspreuk uitspreken en daarna een cadeautje pakken, van wie het cadeautje is mag het aan juf geven.
-traktatie: “spoetnik”: doe een paar schepjes suiker en koffiemelk in een doorzichtige beker, giet daarop 7-up, dit geeft een bruisend effect!! doe daarop een groene snoepkikker en je krijgt een heuse toverdrank!! (voor wie dit niet aanstaat is er groene en rode ranja).
Plakje cake versieren met “spinnenweb”van dropveter.
-spel:elk kind krijgt een kaartje op zijn/haar rug. Op dit kaartje staan woorden/namen die te maken hebben met heksen/magie. Kinderen moeten door middel van vragen er achter zien te komen, wie of wat ze zijn. Er mag alleen geantwoord worden met ja en nee.
_spel: Levend kwartet met “magische namen”. Elk kind vult een naam in op een kaartje, deze naam mag je aan niemand zeggen!!
De groep wordt verdeeld in 4 groepen. Juf leest alle namen voor en dan gaan de groepen namen aan elkaar vragen, net als bij het kwartet spel.
Traktatie:een heksenhoed knutselen van een zwart vouwkarton, van goudpapier sterren en manen knippen en erop plakken. Bakken met verschillende soorten chips vullen. Een chipsbuffet. De kinderen mogen hun hoeden met chips vullen, smullen maar!
-Spel: Stoelendans met ratten(kunnen ook spinnen of katten zijn). Voor elk kind een rat uitgeknipt uit afval plastic-matten (eventueel van karton). Ratten op de grond, muziek stopt, stap op een rat…
-Knutselwerkjes voor de middag:
*Heksenjurk maken van vuilniszak.
*Placemat,bord met heksenmaal tekenen, later plastificeren.
*Heks op bezem knutselen (kan leuk op het raam)
– Goochelen,een aantal kinderen nemen hun goocheldoos mee en laten een aantal kunsten zien.
Traktatie: ranja met tuc-koekje
Tot slot nog een heksenverhaal als afsluiting…

Bron:

Benodigdheden:
een zwart kleed
zwart vouwkarton
kaartjes
zwarte handschoenen
heksenhoed
heksenneus (of iets anders)
vork
mes
een “toverkist”of doos
vuilniszakken
tekenpapier
groene ranja
spoetnik van 7-up, koffiemelk en suiker
groene snoepkikkers
dropveter
cake
chips


Ben jij op zoek naar een persoonlijke of unieke traktatie voor je kind?

Naast de gratis werktekeningen op PARTY-KIDS.nl en PARTY-GIFTS.nl hebben wij op IKBENJARIG.nl diverse Printables die je tegen een kleine vergoeding kunt downloaden. Je kan ook verzoekjes indienen!. Alle werktekeningen zijn direct na betaling te downloaden en kan je zo vaak printen als je wilt.
Ga naar IkBenJarig.nl