Sprookjesfeest

0
1941

Sprookjesfeest

Beschrijving:
De kinderen kregen van te voren een uitnodiging in de vorm van een sprookjesboek. In de uitnodiging werd kort een verhaaltje verteld over een slechte tovenaar die zo’n hekel aan sprookjes had dat hij ze allemaal in de war bracht. Een goede tovenaar heeft de jarige gevraagd om met haar dapperste vriendjes de sprookjes weer goed af te laten lopen. Bij aankomst van de verjaardagsgasten wordt er een brief voorgelezen van de goede tovenaar, voordat ze de belangrijke opdracht moeten gaan vervullen, krijgen ze tovertaart en toverdrank. ( de taart was een kwarktaart die ze zelf mochten versieren.) Daarna zijn we naar een bos gereden waar een route uitgestippeld was. Op een aantal punten hingen briefjes met opdrachten:
Opdracht 1)Het glazen muiltje van Assepoester is verstopt. Vind het muiltje!
2) Alternatieve stoelendans met het kroontje van Doornroosje;
3) Geheugenspel met het mandje van Roodkapje;
4) Koekhappen met de zure (giftige!) appeltjes van Sneeuwwitje.
Rond elke opdracht hadden we een verhaaltje bedacht. Als de kinderen de opdracht goed uitvoerden liep het betreffende sprookje goed af.
Op het eindpunt van de speurtocht, hebben we een picknick gehouden met muziek van K3. Groot succes!
Bij thuiskomst werd het verdere verhaal van de uitnodiging verteld, waarin alle kinderen persoonlijk genoemd werden b.v. Linda zag als eerste het muiltje van Assepoester etc. Dit verhaal kregen de kinderen in sprookjesboek mee naar huis. Ook kregen ze allemaal een certificaat van bewezen moed en sprookjeskennis uit naam van de goede tovenaar.
Het was even een georganiseer maar het feestje was een groot succes. Leuk was ook dat alle kinderen zich verkleed hadden als prinsessen en ridders.

Bron: Alexandra Davoli

Benodigdheden:
Een bos of park in de buurt;
rode linten of stoepkrijt om route aan te geven;
mand met lege dozen levensmiddelen;
kroontje;
nepprinsessenschoentje;
zure snoepappeltjes.


Ben jij op zoek naar een persoonlijke of unieke traktatie voor je kind?

Naast de gratis werktekeningen op PARTY-KIDS.nl en PARTY-GIFTS.nl hebben wij op IKBENJARIG.nl diverse Printables die je tegen een kleine vergoeding kunt downloaden. Je kan ook verzoekjes indienen!. Alle werktekeningen zijn direct na betaling te downloaden en kan je zo vaak printen als je wilt.
Ga naar IkBenJarig.nl